14:00

Landvetter IBK F09 vit

Referat: Dingle AIK F09/11 Blå - Landvetter IBK F09 vit

Landvetter -09 hemma i Bollhallen. Vi sprang inte på varandra i höstas då vi inte var i samma serier, men nu på våren har båda lagen två lag i samma serie, så det blir fyra möten om jag räknat rätt...

Två lag som känner varandra väl - både styrkor och svagheter. Matchen börjar som en schysst match, med mycket spel åt båda håll. Dingle lyckas avsevärt störa Landvetters backar och man får färre uppspelsmöjligheter än man brukar få. Däremot när de väl kommer igenom, så går det som vanligt fort och man är som alltid precisionssäkra i sitt skytte.
Dingle har chanser och en stund i första är det ändå vi som har ett spelövertag och längre press på Landvetters halva. I övrigt ställningskrig och mycket spel fram och tillbaka.
Landvetter öppnar målskytter med skott utifrån, så som det brukar se ut. Upp i kryss och otagbar för Emilia.
Vi kvitterar dock efter bra passekvens runt Landvetters mål. Lindsay målskytt med Stina J som passare.
Landvetter får dock ett andra mål, som vi på Dinglebänken inte var helt överens med domaren om. Alla mellanblå spelare på palnen och ledare är övertygade att Landvetters spelare står i målgården i ett förstaläge som blir stolpträff, men gör mål efter att ha klivit ur det. Med andra ord borde det blivit frislag i förstaläge, men nu är det 1-2 på tavlan i paus.

Andra perioden ser snarlik ut som första. Börjar bli lite stressigt stundtals i Dingle och det är full fart på Landvetters anfall. 1-3 hänger i luten och efter lite missar rån Dingle, så blir det mycket riktigt så. Vi gör vissa förändringar av positioner för att få till en förändring framåt. Ger resultat i första bytet och 2-3 görs av Stina J efter pass av Stina Ö. Stina bryter boll i hörne och får in ett isntick framför mål där Stina J slår in den.
Fortsatt böljande spel och det börjar blir lite mer fysiskt och stökigt stundtals. Inget direkt oschysst, men lite slarvigt spel (från båda håll). 2-4 gör Landvetter innan det är dags för en andra paus.

Tredje startar med snabb kalldusch och Landvetterutökar till 2-5. Resten av perioden blir fysisk och det hänger utvisningar i luften, men domarna är ganska loja och både missar händelser och tar inte ner det fysiska spelet. Det är landvetter som drabbas av matchens enda utvisning efter att Vilja fått en flygtur över sargen. In med vår Powerplayformation för dagen och det är inte många sekunder innan Vilja i position bakom målet sticker in den till LIndsay som gör mål välplacerad i slottet. 3-5 på tavlan och jakten på reducering fortsätter. Time-out och lite positonsbyten och vi kör på för reducering. Inte läge att föröska ta utmålvakt mot Landvetters kvicka spelare, utan vi får gå på fem mot fem. Ett par sena lägen har vi, men det vill sig inte och slutresultatet 3-5 står sig.

Vi får ta med oss ett fantastiskt Powerplay, en inställning att inte ge upp trots underläge och att vi håller huvudet (nåja gasnka) kallt när machen ändrar skepnad till lite grisigare spel och när domarna inte riktigt ger oss utdelning för vissa situationer.

En bra laginsats idag. Fanns några som gjorde rejäla kämpainsatser idag, men i det stora hela en riktig laginsats!